Mányik Dávid is bekerülhet az Eb-csapatba

2024.01.16. – Losonczi Dávid mellett várhatóan a 67 kilogrammos Mányik Dávid is szőnyegre léphet a februári felnőtt Európa-bajnokságon.

Mint arról korábban beszámoltunk, Zágrábban rendezték meg az év első megmérettetését, amely egyben az év első UWW-rangsorversenye is volt, valamint a magyarok egyik válogatóviadala is.

A kötöttfogású 67 kilogrammosok között szakosztályunk utánpótlás-válogatott birkózója, Mányik Dávid is lehetőséget kapott a bizonyításra, és bár az első mérkőzésén kikapott, mégis tisztesen helyt állt a horvát fővárosban.

Dávid a 35 fős mezőny alsó ágán pechére rögtön a tokiói olimpia bronzérmesével, a 2018-as budapesti világbajnokság bronzérmesével, a kínai Valihannal mérkőzött meg a legjobb tizenhatba kerülésért. A mérkőzés óriási csatát hozott, Mányik remekül birkózott, az első menetben kis híján felállt lentről a kínainak, de végül lent maradt, viszont remekül védekezett, a folytatásban azonban kiléptették, és bár voltak jó mozdulatai, küzdött a végsőkig, de sajnos 2-1-re alul maradt.

Ifjú birkózónk teljesítményéről a válogatott edzők is elismeréssel nyilatkoztak, és mivel a párizsi olimpiai kvalifikáció miatt igencsak sűrű az év, így nagy valószínűséggel Váncza István kihagyja az Európa-bajnokságot, a helyét pedig Mányik Dávid fogja átvenni majd Bukarestben.

A hivatalos kerethirdetésre néhány héten belül kerül majd sor a Magyar Birkózók Szövetsége felől.

Megjelent: 152 alkalommal