Losonczi Dávid U23-as Európa-bajnok!

2023.03.13. – Szakosztályunk vb-bronzérmes birkózója, Losonczi Dávid három győztes mérkőzés után a döntőben a tavalyi felnőtt Európa-bajnok, vb-ezüstérmes dán Bisultanovot is legyőzve aranyérmet szerzett a bukaresti U23-as Európa-bajnokságon.

Megvan a magyar csapat első aranyérme a bukaresti U23-as Európa-bajnokságot, amelyet nem más, mint szakosztályunk büszkesége, Losonczi Dávid nyert a kötöttfogású 87 kilogrammosok között!

Dávid hétfőn selejtezővel kezdett, ahol meglehetősen simán, 8-0-s technikai tussal verte meg az U23-as világ- és Európa-bajnoki bronzérmes lengyel Szymonowiczot, így készülhetett is az ukrán Aljekszjejev elleni negyeddöntőre.

Szükség is volt az erőre, hiszen az ukrán már nagyobb falat volt Losonczi számára, ám U23-as vb-ezüstérmesünk ennek ellenére is végig vezetett a mérkőzésen, sőt, a második menetre olyannyira felőrölte vetélytársát, hogy annak már esélye sem volt a fordításra, 11-7-es magyar győzelemmel zárult a délelőtti program.

Kora este a döntőbe jutásért az U20-as vb-bronzérmes török Saricicek nézett farkasszemet büszkeségünkkel. A mérkőzés sajnos nem indult jól, a török 3-0-ra meglépett, amit sokáig őrizni tudott, végül az utolsó egy percben Dávid megtáltosodott, remek négypontos ledöntéssel fordított, majd újabb pontokat gyűjtve 7-3-ra diadalmaskodott.

A kedd esti finálé elképesztő izgalmakat és annál nagyobb csatát hozott a 2022-es év felnőtt Európa-bajnokával, vb-ezüstérmesével, a dán Turpal Bisultanovval szemben. Igaz, sajnos ez a mérkőzés sem indult jól, hiszen a dán egy pörgetés után 3-0-ra meglépett.Dávid azonban nem adta fel, ment, hajtott, majd ő is akciózni tudott, emelésből indított pörgetéssel vette át a vezetést, amit egy elveszített dán challenge követett. A folytatásban már a brutális iram is csillapodott, főleg azért, mert a dán teljesen elkészült erejével, így Dávid 4-3-ra győzött, U23-as Európa-bajnok lett!

A hétfői súlycsoportok között egy másik ESMTK-s birkózó is magára ölthette a címeres mezt.

Tösmagi Attila a 77 kilóban kezdésként nagyot küzdött az örmény Kirokoszjannal, végül remek ledöntéssel bebiztosította győzelmét, 7-3-ra nyert, bejutott a negyeddöntőbe.Ott azonban már nem sikerült diadalmaskodnia, 1-1-re sajnos alul maradt az ukrán Politajevvel szemben, aki aztán nem jutott be a fináléba, ezzel Ludas versenye véget ért a román fővárosban.

Megjelent: 127 alkalommal