Fantasztikus eredményekkel zártuk a májust

2022.05.31. – Szakosztályunk fiataljai két csapatbajnokságon, valamint az U20-as országos bajnokságon jeleskedtek május utolsó hétvégéjén.

 

Tökéletesre sikeredett a májusi hónapzárás szakosztályunk utánpótláskorú birkózói számára. Növendékeink szombaton és vasárnap is országos megmérettetésen küzdöttek és nem is akármilyen eredményeket értek el.

A hazai rendezésű diák és serdülő szabadfogású csapatbajnokságon mindkét csapatunk remekelt. Szombaton a fiatalabbak elsöprő győzelmet arattak, a fináléba vezető úton a BVSC-Zuglót, a Győri AC-t, a Gurics György BDSE-t és a KESI-t győzték le, majd a döntőben az erdélyi versenyzőkkel felálló Kiskunfélegyházát is 40-12 arányban múlták felül.

Másnap a serdülőkorú versenyzők is aranyérmet szereztek, nekik azonban nem volt ilyen sima a menetelés, mint a diákoknak. Idősebb versenyzőink még három magabiztos győzelemmel várták az elődöntőt, ott azonban a Vasassal óriásit csatáztak, megsüvegelendő viszont az, hogy ugyan az utolsó mérkőzésen, de győzedelmeskedni tudtak, fináléba jutottak. Az aranycsata ismét sima erzsébeti sikerrel zárult, a Ceglédnek esélyt sem adott alakulatunk, bajnoki címet szerzett.

Diák bajnokcsapatunk tagjai:
Kurdi Dániel, Koch Máté, Horváth Lóránt, Zöldesi Zoltán, Olasz Vencel, Váradi Schüszler Alexander, Varga Daniella, Erszény Csanád, Hluskó István, Botos Gergely, Kiss Bulcsú, Felkai Balázs, Molnár Tamara, Zoltai Alex, Kovács Márton, Gaál Martin, Kovács György, Balogh Hunor, Gerhauser Bendegúz

Serdülő bajnokcsapatunk tagjai:
Vinklárik Dominik, Horváth Botond, Sánta Levente, Zsitovoz Petro, Bagoly Boldizsár, Olasz Bende, Farkas Zsombor, Jász Bálint, Farkas Márk, Antaly Sándor, Bagoly Bálint, Kovács Barnabás, Hattinger Tamás, Kertész Dominik, Szalai Balázs, Soltész Patrik, Fábián Barnabás, Budai András, Kis Mátyás

Eközben Tatán, a Güntner Arénában mindkét napon az U20-as korosztály küzdött az országos bajnoki címekért. Szombaton a szabadfogású férfi és női bajnokságon egy-egy aranyérem jutott birkózóinknak, a fiúknál Gellén Milán, a lányoknál pedig Matyi Vivien utasított mindenkit maga mögé súlycsoportjában.

Vasárnap a kötöttfogásúak is kitettek magukért, Mányik Dávid, Tösmagi Attila és Bazsó Adolf révén három aranyérmet is bezsebeltek, míg Takács Zsoltnak köszönhetően egy bronzérem is jutott a mieinknek. Az egyéni eredmények alapján szakosztályunk a csapatpontverseny második helyén zárta a bajnokságot.

Női eredményünk:
53 kg: 1. Matyi Vivien

Szabadfogású eredményünk:
125 kg: 1. Gellén Milán

Kötöttfogású eredményeink:
63 kg: 1. Mányik Dávid
67 kg: 3. Takács Zsolt
72 kg: 1. Tösmagi Attila
130 kg: 1. Bazsó Adolf
Kiesett: Kosovics Ádám (72 kg).

Megjelent: 185 alkalommal