Utánpótlás nemzetközi versenyeken birkóztunk

2022.05.15. – Szakosztályunk utánpótlás-válogatott birkózói közül többen nemzetközi versenyen vettek részt május közepén, de volt, aki az egyetemi-főiskolai országos bajnokságon képviselte az erzsébeti színeket.

Nemcsak a Kruj Iván Sportcsarnokban rendeztek versenyt az elmúlt hétvégén, hanem többek között nemzetközi porondon is jónéhány viadalt bonyolítottak le, valamint vasárnap Pécsett tartották meg a 2022. évi egyetemi-főiskolai országos bajnokságot.

Növendékeink közül az U17-esek a román fővárosban, Bukarestben jeleskedtek és hoztak haza három érmet, köztük két aranyat, amelyet a László-testvérek gyűjtöttek be az igencsak erős nemzetközi mezőnyben.

U17-es eredményeink:
Női 46 kg: 1. László Nikolett
Kf 45 kg: 1. László Mózes
Kf 80 kg: 3. Kovács Olivér

Eközben az U20-asok a horvát tengerparton, Porecben küzdöttek meg 16 nemzet versenyzőivel. A mieink közül ketten is döntőt birkózhattak az Adria Trófeája elnevezésű versenyen, végül azonban Matyi Vivien arany-, Bazsó Adolf pedig ezüstérmet vehetett át az eredményhirdetés során.

U20-as eredményeink:
Női 53 kg: 1. Matyi Vivien
Kf 63 kg: 5. Mányik Dávid
KF 130 kg: 2. Bazsó Adolf

Sajnos az éremszerzés ezúttal nem jött össze junior vb-bronzérmes tehetségünknek, Mester Milánnak a szófiai U23-as Petko Szirakov – Ivan Ilijev nemzetközi versenyen. Milán egy győztes mérkőzést követően kétszer is kikapott, így végül ötödikként zárt a bolgár fővárosban.

U23-as eredményünk:
Szf 86 kg: 5. Mester Milán

A vasárnapi egyetemi-főiskolai országos bajnokságon Losonczi Dávid két súlycsoportban is lehengerlő győzelmet aratott, míg Nagy Nóra is dobogós lett, ezüstérmet érdemelt ki.

MEFOB-eredményeink:
Női 68 kg: 2. Nagy Nóra
Szf 92 kg: 1. Losonczi Dávid
Kf 97 kg: 1. Losonczi Dávid

Megjelent: 149 alkalommal