U17-es nemzetközi verseny és országos bajnokság

2022.05.09. – Szakosztályunk U17-es birkózói egy szerbiai nemzetközi versenyen, valamint a szabadfogású és női országos bajnokságon voltak érdekeltek. A hétvége mérlege: 3 arany-, 2 ezüst- és 1 bronzérem!

A vajdasági Szabadkán idén is megrendezésre került a Refik Memisevics Brale-emlékverseny, melyen az U17-es kötöttfogású válogatott színeiben szakosztályunk két tehetséges birkózója, László Mózes és Felkai Bendegúz is részt vettek.

Mózi az 45 kilogrammosok között a tőle megszokott birkózást bemutatva mindegyik mérkőzését megnyerve aranyérmes lett Szerbiában, Bendének azonban sajnos ne sikerült az éremszerzés, kiesett a 65 kilogrammos versenyben.

Nemzetközi eredményeink:
45 kg: 1. László Mózes
Kiesett: Felkai Bendegúz (65 kg).

Másnap a Vasasban tartották a korosztály szabadfogású férfi és női országos bajnokságát. Szakosztályunk mindkét szakágban szerencsét próbált és összesen öt érmet gyűjtött.

A hölgyeknél kadet Eb-bronzérmesünk, László Nikolett ismét hozta a kötelező győzelmet és ezúttal is felülmúlta a kadet vb-bronzérmes újpesti Kapuvárit.

Eközben Huszár Regina öt pontot is szerzett a kadet Eb-bronzérmes Nyikos Veronikával szemen, végül második lett a + 73 kilogrammos kategóriában és a női csapatunk pedig a dobogó harmadik fokán zárt.

A fiúknál Zsitovoz Petro ünnepelhetett bajnoki címet, méghozzá úgy, hogy hármat technikai tussal, egyet pedig kétvállal nyert meg a 45 kilogrammos súlycsoportban.

Egy hajszál választotta el az újabb országos bajnoki címtől László Mózest is, ám a Majer elleni döntő utolsó másodperceiben pontot csináltak rajta, így kénytelen volt beérni az ezüstéremmel.

U17-es női eredményeink:
46 kg: 1. László Nikolett
+ 73 kg: 2. Huszár Regina

U17-es szabadfogású eredményeink:
45 kg: 1. Zsitovoz Petro
48 kg: 2. László Mózes
48 kg: 3. Olasz Bende
Kiesett: Bagoly Bálint (65 kg), Felkai Bendegúz (71 kg), Kovács Barnabás (71 kg).

Megjelent: 146 alkalommal