Zágrábban versenyeztek U17-es kötöttfogású birkózóink

2024.02.26. – Mindhárom növendékünk dobogóra állhatott az év első nemzetközi versenyén Horvátországban.

A hagyományokhoz híven ismét megrendezésre került a horvát fővárosban a „Zagreb Open” U17-es kötöttfogású és női nemzetközi verseny.

A rangos viadalt a Kozma István Magyar Birkózó Akadémia fiataljai és a házigazda horvátok mellett, bolgár, izraeli, holland, portugál, szlovén, szerb, szlovák és ukrán sportolók színesítették.

Szakosztályunk három tehetséges versenyző révén volt érdekelt, Olasz Bende a 60, Kovács Barnabás a 71, míg Budai András a 92 kilogrammos súlycsoportban próbált szerencsét.

A legtovább Bende jutott, miután a négy közé jutásért simán, 8-0-ra legyőzte izraeli ellenfelét, majd a döntőbe jutásért ugyancsak technikai tussal, 11-2-re múlta felül vajdasági riválisát. Büszkeségünk a fináléban is közel állt a győzelemhez, az U15-ös Eb-bronzérmes holland azonban 3-3-mal jobbnak bizonyult Bendénél, aki így kénytelen volt beérni a második helyezéssel.

Kovács Barnabás is dobogóra állhatott Zágrábban, pedig nem úgy indult számára a nemzetközi verseny, ahogyan azt eltervezte, hiszen a selejtezőben 9-5-re kikapott ukrán riválisától. Legyőzője azonban döntőbe jutott, így Barna a vigaszágon javíthatott, és javított is, hiszen előbb az izraelit 4-1-re, majd a bronzért honfitársát, a pécsi Törőcsik Márkot 6-4-re győzte le.

IMG 5001Szintén bronzérmet vehetett át az ünnepélyes eredményhirdetés során Budai András is. A 92 kilogrammos mezőnyben felvidéki ellenfelét 11-2-re sikerült átlépnie az első fordulóban, majd szoros mérkőzésen 4-3-as állásnál sajnos kétvállra fektette őt a szerb vetélytársa. Bandit azonban kemény fából faragták és a vereség ellenére felszívta magát a kisdöntőre, magabiztos, 9-0-s győzelmet aratott izraeli ellenfelével szemben, így harmadik lett a Zagreb Openen.

IMG 4995

Megjelent: 235 alkalommal