ESMTK-karácsony világbajnoki aranyéremmel

2023.12.05. - Szakosztályunk idén is megrendezte évzáró karácsonyi díjátadó ünnepségét, amelynek akárcsak legutóbb, így ezúttal is a Csili Művelődési Központ Színházterme adott otthont.  A rendezvényen közel kétszázötven meghívott vendég és sportoló vett részt.

 

Az ünnepségen tiszteletét tette többek között Berkó Lajos, a Honvédelmi Minisztérium Sportért Felelős Államtitkárságának kabinetfőnöke, Németh Szilárd, a Magyar Birkózók Szövetsége elnöke, országgyűlési képviselő, a KIMBA alapítója, Dr. Hiller István Pesterzsébet országgyűlési képviselője, Földesi Gyula országgyűlési képviselő, Szabados Ákos Pesterzsébet polgármestere, Kovács Eszter alpolgármester úrhölgy, valamint Harót János, az ESMTK elnöke.

A XX. kerület önkormányzati képviselői közül megjelent Gyuricza-Somodi Klára, Buc-Horváth Gabriella, Fekete Katalin, Juhász Lajosné, Nagy Lászlóné, Nemesné Németh Judit, Szabó Kellner Katalin, Tantosné Rostagni Katalin, Sikéné Pfeiffer Éva, Csaszny Márton, Ettvel Zoltán Jenő, Juhák Tamás, Nemes László, Mach Péter, Szombathy Dénes Gyula és Szőnyi Attila is.  

A Magyar Birkózók Szövetsége részéről Bacsa Péter alelnök urat és Ancsin László főtitkár urat is köszönthettük a rendezvényen.

A Gyulai István Általános Iskola képviseletében megjelent Lernyei Ákos intézményvezető úr, Nyirfáné Fehér Annamária és Csákányosné Nagy Andrea intézményvezető-helyettesek, valamint a birkózó és fittness sportosztályok osztályfőnökei, Együdné Szegedi Andrea, Boros Jolán, Weich Renáta, Kaizinger Ágnes és Forján Vass Máté is.

A Budapest Baptista Gimnázium, Technikum és Sportiskola is képviseltette magát Jaksa Tibor igazgató és Kun Gábor igazgatóhelyettes személyében.

A kiemelt vendégek mellett természetesen szép számmal képviseltették magukat edzőink és birkózóink is az ünnepélyes díjátadón. Volt is mit ünnepelni, hiszen szakosztályunk tagjai ezúttal is kitettek magukért, sikert sikerre halmoztak.

Az idei karácsonyi ünnepség különleges volt, hiszen ezen a rendezvényen vehette át Losonczi Dávid a világbajnoki övet és aranyérmet. Eköré egy külön ceremónia szerveződött, melyben elsőként bemutattuk Dávid útját egészen gyerekkorától kezdve a világbajnoki címig, majd az ESMTK Fittness Szakosztály sportolói adták elő látványos bemutatójukat. A folytatásban Dávid lézerfények kíséretében vonult a színpadra és állt fel az aranyszínű dobogóra. Az övet és az aranyérmet Németh Szilárd, illetve Bacsa Péter adták át, majd természetesen felcsendült tiszteletére a Magyar Himnusz is.

Az egyesületi rangsorversenyben az ESMTK két év után ismét az első helyet szerezte meg, közel 300 ponttal előzte meg a második helyezett Budapesti Honvédot.

Szakosztályunk 2023-ban összesen 13 válogatott versenyzőt adott a Magyar Birkózók Szövetségének, akik 5 érmet nyertek a különböző korosztályos és felnőtt világversenyeken. Birkózóink ebben az idényben összesen 12 Budapest bajnoki címet szereztek, a diákolimpiákon 14 arany-, 7 ezüst- és 8 bronzérmet, az országos bajnokságokon pedig 20 arany-, 14 ezüst- és 15 bronzérmet zsebeltek be. A kiváló egyéni eredmények mellett az I-es és a II-es korosztály grundbirkózó diákolimpiáján is az élen végeztek fiataljaink, valamint a diák szabadfogású, és az utánpótlás kötött – és szabadfogású csapatbajnokságon is aranyérmet nyertek birkózópalántáink. A felnőtt NB I-es csapatbajnokságon a második helyen végzett ifjú gárdánk.

Az ESMTK Birkózó Szakosztály 2023-ban 84 versenyen vett részt, amelyeken összesen 556 érmet gyűjtött (288 arany, 134 ezüst, 144 bronz)

Szakosztályunk kiemelkedő teljesítményükért az alábbi birkózóit különdíjban részesítette:

Gyermek korcsoport:
Gégény Zsombor, Hluskó Ferenc, Horváth Olivér, Kispál Albu Igor, Molnár Csenge, Nagy Benjámin, Szabó Gyula, Varga Dániel Máté, Csekő Augustin, Marcinkovics Kovács Zekő.

Diák II-es korcsoport:
Rékasi Márkó, Csuka Levente Márk, Horváth Lóránt, Gaál Martin, Ramyar Daryan Krisztián, Olasz Vencel

Diák I-es korcsoport:
Kurdi Dániel. Balog Hunor Benedek, Gerhauser Vilmos Bendegúz, Felkai Balázs Tamás. 

U15-ös korcsoport:
Antaly Sándor, Laky Ajna, Zhytovoz Maria, Szuromi László. 

U17-es korcsoport:
Olasz Bende, Felkai Bendegúz, László Mózes Ádám, Budai András, Zhytovoz Petro

U20-as, U23-as és felnőtt korcsoport:
Takács Zsolt, Bazsó Adolf, Mányik Dávid, Matyi Vivien, Tösmagi Attila, Szőke Alex, Losonczi Dávid

Szakosztályunk továbbá különdíjban részesítette Losonczi Dávidot, aki az U23 Európa-bajnokságot és a Felnőtt Világbajnokságot is megnyerte az idei évben, és kvótát szerzett a 2024-es olimpiára. 

Az ünnepség színvonalát emelték az ESMTK Fitness Szakosztály versenyzői, akik látványos produkcióval kedveskedtek a közönségnek, majd a rendezvény zárásaként a sportosztályos tanulók karácsonyi műsorral léptek fel.

Az ESMTK Birkózó Szakosztály nevében szeretnénk megköszönni Pesterzsébet Önkormányzatának a folyamatos támogatását, továbbá köszönjük az együttműködést a Gyulai István Általános Iskolának és a Budapest Baptista Sportiskolának és természetesen a szülők segítő hozzáállását és az edzőink folyamatos, magasszínvonalú munkáját.

Kellemes Karácsonyi Ünnepeket és Boldog Új Évet kíván az ESMTK Birkózó Szakosztálya!

Megjelent: 152 alkalommal