Szabadfogásban is megnyertük az utánpótlás csb-t

2023.10.24. – Megvan az újabb csapatbajnoki cím! Utánpótláskorú birkózóink a kötöttfogású után a szabadfogású csapatversenyt is megnyerték!

Kevesebb, mint két héten belül két csapatbajnoki címet szerzett szakosztályunk utánpótlás-csapata. Mint arról korábban már beszámoltunk, fiaink október 8-án a ferencvárosi MVM Népligeti Sportközpontban gázoltak át a kötöttfogású mezőnyön, most mindezt szabadfogásban is megtették.

A szabadfogású csb-re október 21-én került sor az angyalföldi Sterbinszky-kézilabdacsarnokban. Szakosztályunk hasonló felállásban mérlegelt be, mint a kötöttfogású viadalra, így várható volt, hogy ezúttal sem marad érem nélkül.

A megmérettetésen azonban olyannyira jól sikerült, hogy végül bajnoki cím lett belőle. Növendékeink a tizenegy csapatot felvonultató bajnokságon a Kertvárossal selejteztek, majd a negyeddöntőben a Dorogot, az elődöntőben pedig a Csepelt múlták felül óriási fölénnyel.

A fináléban a Vasas következett, amely a döntőbe vezető úton a Tatabányát, a Ferencvárost és az Újpestet is legyőzte. Az ESMTK-val azonban nem bírt! A mieink közül Zsitovoz Petro, Olasz Bende és Budai András is győzött, valamint diadalmaskodni tudott két kölcsönjátékosunk is, Botos Dominik és Szinay Szabolcs a Vasas ellen. A vége 22-16 lett a mi javunkra!

A bajnokcsapat tagjai: Bereczki Szabolcs, Botos Dominik (kölcsönjátékos), Budai András, Fábián Barna, Farkas Márk, Farkas Zsombor, Felkai Bendegúz, Gáspár Bálint (kölcsönjátékos), Jász Bálint, Kis Mátyás, Zsitovoz Petro, Kovács Barnabás, Kovács Olivér, László Mózes, Olasz Bende, Szalai Balázs, Szinay Szabolcs (kölcsönjátékos).

A végeredmény:
Bajnokcsapat: ESMTK
2. Vasas SC
3. Újpesti TE
4. Ferencvárosi TC
5. Csepel TC
6. Kertvárosi SE

Megjelent: 241 alkalommal