Ismét együtt ünnepelt az ESMTK-család

2022.12.10. - Kétéves kényszerpihenő után ismét megrendezte szakosztályunk az évzáró karácsonyi díjátadó ünnepségét, amelynek akárcsak legutóbb, így ezúttal is a Csili Művelődési Központ Színházterme adott otthont.  A rendezvényen több, mint kétszáz meghívott vendég és sportoló vett részt.

 Az ünnepségen tiszteletét tette többek között Dr. Hiller István országgyűlési képviselő, Szabados Ákos Pesterzsébet polgármestere, Kovács Eszter alpolgármester úrhölgy, valamint Harót János, az ESMTK elnöke.

A XX. kerület önkormányzati képviselői közül megjelent Buc-Horváth Gabriella, Fekete Katalin, Nagy Lászlóné, Nemesné Németh Judit, Szabó Kellner Katalin, Tantosné Rostagni Katalin, Ettvel Zoltán Jenő, Juhák Tamás, Nemes László, Mach Péter és Szőnyi Attila.  

A Magyar Birkózók Szövetsége részéről a kétszeres világ- és kétszeres Európa-bajnok Bácsi Péter szakmai igazgatót is köszönthettük a rendezvényen. 

A Gyulai István Általános Iskola képviseletében megjelent Lernyei Ákos intézményvezető úr, Nyirfáné Fehér Annamária és Csákányosné Nagy Andrea intézményvezető-helyettesek, Verbainé Azari Tünde volt intézményvezető helyettes, valamint a birkózó és fittness sportosztályok osztályfőnökei, Együdné Szegedi Andrea, Boros Jolán, Weich Renáta, Kaizinger Ágnes és Forján Vass Máté is.

A kiemelt vendégek mellett természetesen szép számmal képviseltették magukat edzőink, birkózóink is az ünnepélyes díjátadón. Volt is mit ünnepelni, hiszen szakosztályunk tagjai idén is kitettek magukért, sikert sikerre halmoztak.

A szakosztályok közötti éves pontversenyben a második helyet szereztük meg, csupán 74 ponttal maradtunk le az első helyezett Budapesti Honvéd mögött. Szakosztályunk az idén összesen tizennyolc válogatott versenyzőt adott a Magyar Birkózók Szövetségének, akik nyolc érmet nyertek a különböző korosztályos és felnőtt világversenyeken.Birkózóink 2022-ben összesen tizenkettő Budapest bajnoki címet szereztek, a diákolimpiákon tizenhét arany-, hét ezüst- és tizenkettő bronzérmet, az országos bajnokságokon pedig harminchárom arany-, huszonnégy ezüst- és tizenöt bronzérmet zsebeltek be.A kiváló egyéni eredmények mellett az I-es és a II-es korosztály grundbirkózó diákolimpiáján is az élen végeztek fiataljaink, valamint a diák szabadfogású, az U15-ös kötött- és szabadfogású csapatbajnokságon is aranyérmet nyertek birkózópalántáink.Az utánpótláskorosztály női, valamint kötöttfogású együttese is a csapatverseny harmadik helyén zárt idén.Az ESMTK Birkózó Szakosztály 2022-ben hetvenkilenc versenyen vett részt, amelyeken összesen hétszáznégy érmet gyűjtött (háromszázhetvennégy arany, száznegyvennégy ezüst, száznyolcvanhat bronz)

DSC 9605 Copy

Szakosztályunk kiemelkedő teljesítményükért az alábbi birkózóit különdíjban részesítette:

Gyermek korcsoport:
Kispál Albu Igor, Molnár Csenge, Kovács Bálint, Horváth Olivér, Hinkel János, Hluskó Ferenc, Bogárdi Barnabás, Ramyar Daryan, Mészáros György, Molnár Hunor, Kerber Nimród, Varga Dániel Máté.

Diák II-es korcsoport:
Molnár Tamara, Varga Daniella, Gerhauser Bendegúz, Olasz Vencel, Balog Hunor, Horváth Lóránt, Erszény Csanád.

Diák I-es korcsoport:
Zsitovoz Mária, Antaly Sándor, Soltész Patrik, Kurdi Dániel, Felkai Balázs.

U15-ös korcsoport:
Zsitovoz Petro, Olasz Bende, Budai András, Szuromi László, Kovács Barnabás.

U17-es korcsoport:
László Nikolett, László Mózes.

U20-as, U23-as és felnőtt korcsoport:
Losonczi Dávid, Szőke Alex, Matyi Vivien, Tösmagi Attila, Bazsó Adolf.

Szakosztályunk továbbá különdíjban részesítette első olimpikonunkat, Szőke Alexet, aki a tavalyi évben ötödik helyezést szerzett a tokiói játékokon, valamint világbajnoki ezüstérmes lett Oslóban.

Az év legeredményesebb versenyzőjének járó különdíjat Losonczi Dávid érdemelte ki, aki a Belgrádban megrendezésre kerülő felnőtt-világbajnokságon szerzett fantasztikus bronzérmet.

Az ünnepség színvonalát emelték az ESMTK Fitness Szakosztály versenyzői, akik látványos produkcióval kedveskedtek a közönségnek, majd az első és harmadik sportosztályos tanulók karácsonyi műsorral léptek fel.

DSC 9435 Copy

Az ESMTK Birkózó Szakosztály nevében szeretnénk megköszönni Pesterzsébet Önkormányzatának a folyamatos támogatását, továbbá köszönjük az együttműködést a Gyulai István Általános Iskolának és a Budapest Baptista Sportiskolának és természetesen a szülők segítő hozzáállását és az edzőink folyamatos, magasszínvonalú munkáját.

Kellemes Karácsonyi Ünnepeket és Boldog Új Évet kíván az ESMTK Birkózó Szakosztálya!

 

Megjelent: 215 alkalommal