Püspökladányon és Berlinben birkóztunk

2021.11.08. – Két országos bajnoki címet és egy nemzetközi versenyről szerzett aranyérmet is jegyzett szakosztályunk november első hétvégéjén. A hétvége mérlege: 3 arany-, 1 ezüst- és 1 bronzérem!

Úgy kezdtük a novembert, ahogy az október abbahagytuk. Tehát ezúttal sem maradtak verseny nélkül fiatal birkózóink, hiszen Püspökladányban országos bajnokságot rendeztek, míg a magyar női válogatottak Németországban versenyeztek.

A „ladányi” országos bajnokságon serdülőkorú versenyzőink mérték össze tudásokat az ország legjobbjaival, méghozzá szabadfogásban. Szakosztályunk tizenhárom versenyzővel képviseltette magát, közülük végül heten is éremért birkózhattak.

A dobogó legmagasabb fokára két U15-ös válogatott versenyzőnk, László Mózes és Zsitovoz Petro állhatott fel, miután mindketten négy-négy mérkőzést nyertek súlycsoportjukban. Petrón ráadásul pontot sem tudtak csinálni ellenfelei, de Mózin is csak mindössze kettőt, így tehát abszolút kiérdemelték az országos bajnoki címeket.

Küldöttségünk további egy-egy ezüst- és bronzérmet, valamint három ötödik helyezést szerzett a bajnokságon, így 29 ponttal a csapatpontverseny második helyén zárt.

Serdülő eredményeink:
41 kg: 1. László Mózes
44 kg: 1. Zsitovoz Petro
48 kg: 3. Olasz Bende
57 kg: 5. Jász Bálint
62 kg: 2. Kovács Barnabás
85 kg: 5. Fábián Barna
+ 85 kg: 5. Máltsik Zsombor
Kiesett: Farkas Zsombor (52 kg), Farkas Márk (52 kg), Bagoly Bálint (62 kg), Felkai Bendegúz (68 kg), Kosovics Márton (75 kg), Budai András (75 kg).

Amíg a serdülő srácok Püspökladányban, addig a kadet női válogatottak, így László Nikolett is a németországi Berlinben megrendezett nemzetközi versenyen képviselte szakosztályunk és Magyarország színeit.

Kadet Európa-bajnoki bronzérmesünk négy tusgyőzelem után aranyérmet vehetett át a 46 kilogrammos súlycsoportban és ezzel is hozzájárult a magyar együttes csapatpontversenyben szerzett első helyezéséhez.

Kadet eredményünk:
46 kg: 1. László Nikolett

Megjelent: 197 alkalommal