Szenzáció: Tösmagi Attila és Bazsó Adolf is bronzérmes a kadet-világbajnokságon!

2019.08.04. – Fantasztikusan sikerült a szófiai kadet-világbajnokság szakosztályunk kötöttfogású birkózói számára. A 65 kilogrammos Tösmagi Attila és a 110 kilogrammos Bazsó Adolf is felállhatott a dobogó harmadik fokára a bolgár fővárosban! SZÍVBŐL GRATULÁUNK!

 

Egy biztos, hogy szakosztályunk történetének egyik legemlékezetesebb napja lesz a szombati, hiszen ugyanazon a versenynapon két pesterzsébeti versenyzőnk is világbajnoki bronzérmet szerzett kadetkorosztályban.

Az ifi Eb-bronzérmes Tösmagi Attila a 65 kilogrammosok között próbált szerencsét. A sikertelen Európa-bajnokságot követően borzasztóan nehéz sorsolás jutott neki a világbajnokságon. Tösi azonban innen is megoldotta.

Kezdésként a selejtezőben a török Barga ellen lépett szőnyegre büszkeségünk. Izgalmas, harcias mérkőzést követően Tösi kezét emelték a magasba (4-0), akárcsak a következő fordulóban a grúz Bolkvadze ellen is (6-0).

Jöhetett a negyeddöntő, ahol az orosz Babocsijevvel nézett farkasszemet birkózónk. Az előző két összecsapáshoz hasonlóan ez a mérkőzés is parázsra sikeredett, óriási iramba birkózták le a kétszer két percet a versenyzők. Tösi egy kiváló lentről indított emeléssel nyerte meg az összecsapást, így már biztos helye volt a helyosztókon.

Sajnos azonban a döntőbe jutás nem sikerült, hiszen a fehérorosz Bonka elleni elődöntőben 1-1-es fehérorosz győzelem született, így maradt a bronzcsata.

Ott egy nagyon szívós indiai következett Tösinek, akit sikerült idő előtt legyőznie, 10-2-nél technikai tusos különbséggel könyvelhette el újabb világversenyről szerzett érmét versenyzőnk.

A 110 kilogrammosoknál Bazsó Adolf is szenzációsan teljesített. Ebben a roppant nehéz mezőnyben serdülőkorúként vette fel a harcot a világgal. Adolf selejtezni kényszerült a 18 fős mezőnyben, ahol rögtön le is győzte az ukrán Visniveckit. Jöhetett a kazah Kidirbaj, újabb pontozásos győzelem jelentette a nyolcba kerülést.

A negyeddöntőben a fehérorosz Sumcsik sem talált fogást fiatal tehetségünkön. Bazsó 6-0-val jutott az elődöntőbe, ott azonban az iránival már nem bírt, ugyanekkora arányú vereséget szenvedett tőle.

A szombati bronzcsatára sikerült megújulnia Adolfnak. Görög riválisát újfent eltudta dobni és ezzel az akcióval gyakorlatilag meg is nyerte pályafutása első érmét világversenyről.

Ugyancsak szőnyegre léphetett a bolgár fővárosban a női 46 kilogrammosok között Matyi Vivien, a kötöttfogású 55 kilogrammosok között Németh Milán és a kötöttfogású 71 kilogrammosok között Horváth Gyula is. Egy-egy vereség után idő előtt véget ért a viadal birkózóink számára.

Versenyzőink mérkőzései a szófiai kadet-világbajnokságon:

Selejtezők:
46 kg: Ganikizi (kazah) - Matyi Vivien tus 6-2-nél
55 kg: Januszki (fehérorosz) - Németh Milán 9-0
65 kg: Tösmagi Attila – Barga (török) 4-0
71 kg: Gaszanov (kirgiz) - Horváth Gyula 1-0
110 kg: Bazsó Adolf – Visnivecki (ukrán) 6-4

Nyolcaddöntők:
65 kg: Tösmagi Attila - Bolkvadze (grúz) 6-0
110 kg: Bazsó Adolf - Kidirbaj (kazah) 4-3

Negyeddöntők:
65 kg: Tösmagi Attila - Babocsijev (orosz) 3-1
110 kg: Bazsó Adolf - Sumcsik (fehérorosz) 6-0

Elődöntők:
65 kg: Bonka (fehérorosz) - Tösmagi Attila '1-1
110 kg: Mikajeili (iráni) - Bazsó Adolf 6-0

Bronzmérkőzések:
65 kg: Tösmagi Attila - Neradzs (indiai) 10-2
110 kg: Bazsó Adolf - Kontovuniszi (görög) 4-0

Megjelent: 323 alkalommal