Asarin Roman ötödik lett a Spanyol Nagydíjon

2018.07.14. - Szakosztályunk válogatott birkózói közül ketten is érdekeltek voltak a magyar válogatott színeiben a 2018. évi Spanyol Nagydíjon.

Számos nemzet részvételével tartották meg a 2018. évi Spanyol Nagydíjat Madridban. A magyar válogatott ezúttal a szabadfogású férfi és női szakággal utazott ki a rangos eseményre, mely során két pesterzsébeti birkózó is lehetőséget kapott.

 

A férfiak szombaton léptek szőnyegre. A 65 kilogrammos súlycsoportban ott volt Asarin Roman is, aki a tíz fős mezőny alsó ágára sorsolt.

 

Roman győzelemmel kezdett, máltai ellenfelét 11-0-ra verte pillanatok alatt, ezzel bejutott az elődöntőbe. Itt a későbbi aranyérmes orosz Badtijev személyében már jóval komolyabb ellenfél érkezett. Sajnos ez a végeredményben is meglátszott, hiszen 8-0-s orosz győzelemmel zárult a döntőbe kerülésért folytatott küzdelem. 

 

Versenyzőnk a bronzcsatában mongollal találkozott, aki sajnos újabb nagy aranyú vereséget mért Asarinra, aki így kénytelen volt beérni az ötödik helyezéssel.

 

Másnap a nők versenyében a 65 kilogrammos Sleisz Gabriellának szoríthattunk, akinek súlycsoportjába ugyancsak tíz versenyzőt számláltak.

 

Gabi épp a sokszoros utánpótlás világ- és Európa-bajnoki érmes cseh riválisával csapott össze elsőként, és sajnos nem sikerült diadalmaskodnia, kétvállal kikapott. Legyőzője aztán a döntőig meg sem állt, tehát Sleisz a vigaszágon folytathatta, de az amerikai szintén legyőzte őt, így birkózónk kiesett a versenyből.

Megjelent: 344 alkalommal