Losonczi Ottó ötödik a győri Magyar Nagydíjon

2018.06.25. - Szakosztályunk utánpótlás válogatott birkózói is lehetőséget kaptak múlt hétvégén a győri nagydíjon. A 67 kilogrammos Losonczi Ottó végül az előkelő ötödik helyen zárt a sűrű mezőnyben.

Minden idők egyik legsikeresebb magyar birkózójára, Polyák Imrére emlékeztek Győrben, a 2018. évi felnőtt kötöttfogású Magyar Nagydíjon. Az UWW-világranglistás versenyen 12 ország, 110 birkózója próbált szerencsét, akik 2 napon át, 10 súlycsoportban küzdöttek az érmekért.

 

Szakosztályunkból a junior és U23-as Eb-ezüstérmes Losonczi Ottó, valamint a kadet világ- és Európa-bajnok Szőke Alex ölthette magára Magyarország címeres mezét, míg Losonczi Dávid kisebb műtétet esett át, ezért hiába kapott meghívót, nem tudott részt venni a rangos eseményen.

 

A 67 kilogrammosok közé mérlegeltek a legtöbben, számszerint tizennégyen, köztük Losonczi Ottó is, aki a sorsolást követően további két honfitársával, Kozák Istvánnal és Krasznai Mátéval együtt az alsó ágra került. Ottó a selejtezőben a kínai Tijan ellen mutatkozott be, ahol nagyon koncentrált, magabiztos birkózással 3-1 arányú győzelmet aratott.

 

A folytatásban a Krasznait 5-0-ra legyőző szintén kínai Zsang következett. Birkózónk hátrányból tudott fordítani az összecsapás során, végül 3-2-re diadalmaskodott és bejutott a súlycsoport elődöntőjébe. Ott a későbbi aranyérmes kazah Sermahanbetov következett. A kazah egy négy pontossal hamar meglógott, Losonczi azonban egy pillanatra sem adta fel, küzdött, hajtotta ellenfelét, aminek meg is lett az eredménye, hiszen 6-4-re fordítani tudott. A hajrában sajnos a kazah újabb pontokat szerzett, sőt, egy dobást követően kétvállra fektette Ottót.

 

Kétszeres utánpótlás Eb-második versenyzőnk tehát a dobogó harmadik fokáért folytattott küzdelmek során volt érdekelt. Ellenfele a szerb színekben versenyző roppent felkészült Nemes Máté volt, aki sajnos 8-0 arányú vereséget mért Losonczira. Birkózónk tehát az ötödik helyen zárta a megmérettetést.

Ugyancsak ezen a napon a tíz fős 87 kilogrammos súlycsoportban versenyzett Szőke Alex is. Juniorkorú tehetségünk a negyeddöntők során csatlakozott be a versenybe, ellenfele a kazah Mucolgov volt. A mérkőzésen Alex kicsit megilletődötten kezdett, talán a kazah ezt egy kicsit ki is tudta használni. A hajrá viszont szorosan alakult, végül Alex 4-3-as vereséget szenvedett. A folytatásban a kazah az iránival küzdött meg a döntőbe jutásért, ám sérülés miatt kénytelen volt feladni a mérkőzést, ami Szőke kiesését jelentette.

Megjelent: 476 alkalommal