Taroltunk a grundbirkózó diákolimpián

2023.02.13. – Szakosztályunk növendékeivel felálló Gyulai István Általános Iskola fiú csapatai nyerték a grundbirkózó diákolimpiát Dunakeszin.

Dunakeszi Városi Sportcsarnoka adott otthont február 11. és 12. között a grundbirkózó diákolimpiai bajnokság döntőjének. Az előző hónapokban megrendezett területi bajnokságokról szakosztályunk birkózópalántái, a pesterzsébeti Gyulai István Általános Iskola diákjai mindkét fiú korcsoportban az első helyen jutottak be a februári döntőbe.

A finálé hasonló sikereket hozott a mieinknek, a szombati versenynapon az I-es korcsoportban 11, a II-es korcsoportban pedig 10 iskola mérkőzött meg egymással. A gyulais gyerekek igencsak kitettek magukért, mindkét korosztályban diadalmaskodtak. Érdekesség, hogy az I-es és a II-es korcsoportban is egyaránt miskolci iskolával mérkőztek meg az aranyéremért, előbbiben a Gyarmati Dezső Sportiskola és Általános Iskola, utóbbiban a Nyitott Ajtó Baptista Általános Iskola végzett a második helyen.

Az I-es korcsoport bajnokcsapata: Bagoly Benett, Hluskó Ferenc András, Horváth Olivér, Kispál-Albu Igor, Varga Dániel Máté, Vadasi Zoltán, Nagy Benjámin, Szabó Gyula Béla, Marcinkovics-Kovács Zekő, Ambrus Ádám.

A II-es korcsoport bajnokcsapata: Gaál Martin Tibor, Horváth Lóránt, Molnár Hunor, Mészáros György, Olasz Vencel, Ramyar Daryan Krisztián, Rékasi Márkó, Csuka Levente Márk, Marcinkovics-Kovács Bende, Gégény Zsombor.

Megjelent: 256 alkalommal