Szőke Alex, a 97 kilogrammos trónfosztó

2021.04.01. - Több, mint 10 éve nem fordult elő a magyar birkózásban, hogy egy súlycsoport birtokosát megfosszák trónjától.

Sokan sérülés miatt hagyták abba a birkózást, és úgy került egy új ember valamelyik súlycsoport élére, valaki pedig egyszerűen abbahagyta, és így került a második ember az adott súly élére.

Ez nem így történt a kötöttfogásúak 97 kg-os súlycsoportjában, hiszen Szőke Alex, kadet világ- és Európa-bajnok, junior Európa-bajnok birkózó a mai napon hármas válogató keretében a súlycsoport nagy legendáját, a világbajnok, többszörös világ- és Európa-bajnoki bronzérmes, riói olimpikon Kiss Balázst megfosztotta az elsőségétől. 

Óriásit birkóztak egymással, Kiss Balázsnak kijár a tisztelet, hiszen 38 évesen is felvette a kesztyűt a fiatalokkal, és csak Alex tudta legyőzni, Szilvássy Eriket pedig felül tudta múlni Balázs. 

Alexnek egyik példaképe Balu, úgy gondolom, hogy méltó embert választott magának példaképül. Versenyzőnk ezzel a győzelmével kivívta a májusi, szófiai olimpiai világkvalifikációs versenyen való indulás jogát. 

Gratulálunk Alexnek, felkészítő edzőinek és természetesen köszönjük a szülők kitartó támogatását, mert szülői háttér nélkül nem lehetne ilyen eredményeket elérni.

A válogató mérkőzéseit ITT, a részleteket pedig ITT lehet megtekinteni!

Megjelent: 331 alkalommal