Emlékezés a szépre és a jóra

2020.11.26. - Napra pontosan 2006. november 26-án vett részt szakosztályunk története első versenyén, amely a Vasas Fáy utcai birkózótermében került megrendezésre.

 

Ezt megelőzően tizenegy hónapon át csak edzettek és edzettek birkózóink, ki sem mertük dugni az orrunkat az akkori Stromfeld suli tornaterméből. Azonban 2006. november 26-án csodálatos öröm ért bennünket, a kemény munkának meg lett az eredménye, óriási sikert értünk el a versenyen, hiszen 13 indulónkból 7 birkózónk is érmet szerzett, többek között fiam, Ottó is, aki a dobogó harmadik fokára állhatott a versenyen. 

A mai napig előttem vannak azok a pillanatok, ahogy tornagatyában és tornacipőben mentünk a versenyre. Óriási szurkolás volt már akkor is a részünkről, én szétüvöltöttem a fejemet, az egész csarnok tőlem zengett, a nap végén viszont madarat lehetett volna velem fogatni, annyira boldog voltam. Ez a verseny adta meg az első löketet a mai ESMTK sikereinek. Birkózóink nagyot harcoltak, nem féltek és minden sportolónk, aki elindult, nyert legalább egy mérkőzést azon a versenyen. Már akkor felfigyeltek ránk, hiszen a Fáy utcában több, mint 150 birkózó és 15 csapat vett részt.

128208692 884442395630130 6449952598937454535 nA sikerek azóta is folytatódnak és bízom benne, hogy ez még sokáig így lesz. Annyi mindent legyőztünk már közösen, annyi szép és csodálatos élményünk volt, hogy egy koronavírus-járvány nem állíthat meg bennünket. A vírus próbálja közösségünket szétrombolni, az emberi kapcsolatokat tönkretenni, de csak akkor győzhet, ha mi ezt hagyjuk neki. Ha odafigyelünk a másikra, tiszteljük és szeretjük egymást, akkor megóvhatjuk egymás egészségét és életét, ami most a legfontosabb dolog. Mindig azt tanítottam Nektek, hogy az ellenfelet soha nem szabad lebecsülni. Ha lebecsülöd, vesztettél. Azt szeretném, ha mindannyian győztesen kerülnénk ki ebből a helyzetből és a lehető legkisebb kár érné közösségünket. 

Idén elmarad a szokásos Karácsonyi Díjátadó Ünnepségünk, amire az elmúlt 14 év alatt egyszer sem volt még példa. Nagyon szomorú vagyok emiatt, hiszen jó volt örülni a közös sikereinknek, boldogság töltötte el a szívemet, amikor elismeréseket adhattam át Nektek és természetesen annak is nagyon örültem, hogy mi vagyunk a legjobbak. Habár idén személyesen nem, de videóüzenetben köszönteni foglak Titeket az év legcsodálatosabb ünnepén, Karácsony alkalmából. 

Nap mint nap imádkozok a Jó Istenhez azért, hogy ne történjen több tragédia ebben az évben. Óvja meg családjaitokat és az ESMTK birkózó közösségét. Ha van időtök tegyétek Ti is ezt, hiszen itt van Advent első vasárnapja. Idén ne várjatok nagy ajándékokat, mert ebben a nehéz helyzetben már az is óriási ajándék, hogy együtt lehetünk a szeretet ünnepén és nem veszítettünk el senkit a járványban. 

Nagyon örülnék neki, ha december 20-a után feltöltenétek nekünk kisvideókat, hogy kinek, mit jelent a Karácsony, akár egy vers, vagy bármi más formájában. 

Most, ebben a nehéz időben a Karácsony és Jézus legfontosabb üzenetével kell hogy foglalkozzunk, a jósággal, a szeretettel és az emberséggel. Minden mást háttérbe kell szorítani. 

Vigyázzatok magatokra, vírusmentes szép napokat kívánok!
Akik elkapák a vírust, gyógyuljanak meg mihamarabb!

Ottóbá

Megjelent: 560 alkalommal