Gyálon, az ifi bajnokságon indult újra a birkózóélet

2020.09.07. – Kilenc érmet és egy ötödik helyezést gyűjtött be szakosztályunk a 2020. évi kadet kötött- és szabadfogású, valamint női országos bajnokságon. A hétvége mérlege: 3 arany-, 1 ezüst- és 5 bronzérem!

A koronavírus okozta közel féléves kényszerszünet után Gyálon léphettek újra szőnyegre Magyarország birkózói, méghozzá a kadet korosztály országos bajnokságán.

Szakosztályunk a több, mint 200 versenyzőt felvonultató viadalon mindhárom szakágban képviseltette magát, összesen tíz versenyzővel próbált szerencsét.

A hölgyeknél két aranyérmet is ünnepelhettünk, miután a serdülő Eb-harmadik Matyi Vivien mellett a jövő reménysége, László Nikolett is diadalmaskodni tudott súlycsoportjában. A 46 kilogrammosok között gyakorlatilag házidöntő volt, hiszen Niki épp csapattársát, Hörcsöki Kamillát múlta felül az aranyéremért folytatott csatában. Női együttesünk a harmadik helyen zárt a csapatpontversenyben.

Női eredményeink:
46 kg: 1. László Nikolett
49 kg: 1. Matyi Vivien
49 kg: 2. Hörcsöki Kamilla
53 kg: 5. Tóthszegi Eleonóra

A fiúk között is izgalmas küzdelmeket láthattak az igencsak korlátozott számban kilátogató kísérők, nézők. A 60 kilogrammos súlycsoportban két magyar bajnoki esélyes versenyzőnk is mérlegre állt, ám pechükre a sorsolásnál úgy alakult, hogy az első körben épp egymással kezdtek. Végül a serdülő Eb-bronzérmes Takács Zsolt győzött, sőt, Taki az aranyéremig meg sem állt, míg Petenykó Viktor kénytelen volt beérni a bronzéremmel.

Szintén a dobogó harmadik fokára állhatott fel az 51 kilóban Vaskó Krisztián, a 65 kilóban pedig Kovács Olivér, így szakosztályunk a csapatpontverseny harmadik helyén zárt.

Kötöttfogású eredményeink:
51 kg: 3. Vaskó Krisztián
60 kg: 1. Takács Zsolt
60 kg: 3. Petenykó Viktor
65 kg: 3. Kovács Olivér

Szabadfogásban ezúttal két sportolónknak szoríthattunk. A 80 kilós Laky Leventének a végső győzelemre is megvolt az esélye, ám két tusgyőzelem után az elődöntőben óriási küzdelemben, de 7-6-ra kikapott diósgyőri riválisától, így maradt a bronzcsata, ott viszont ismét kétvállal nyert, harmadik lett.

A 48 kilogrammosok versenyében Bereczki Szabolcs képviselte szakosztályunk színeit, aki két mérkőzés után a dobogó legkisebb fokára állhatott fel.

Szabadfogású eredményeink:
48 kg: 3. Bereczki Szabolcs
80 kg: 3. Laky Levente

TOVÁBBI KÉPEK A VERSENYRŐL:

Megjelent: 406 alkalommal