Ezüstérmekkel zártuk a strandbirkózó bajnokságot

2020.08.17. – Két erzsébeti ezüstérem született a 2020. évi strandbirkózó országos bajnoki sorozat harmadik és egyben utolsó állomásán, Budakalászon.

 

Magyarország egyik legnépszerűbb strandja, a budakalászi Lupa Beach adott otthont az idén nyáron igencsak nagy népszerűségnek örvendő strandbirkózó bajnokság utolsó állomásának.

Mint ahogy az előző kettőn, így a mindent eldöntő fordulón is válogatott versenyzőkkel képviseltette magát szakosztályunk, hiszen ezúttal is ott volt az indulók között az ifi világ- és Európa-bajnoki bronzérmes Tösmagi Attila, valamint a többszörös Eb-ötödik, egyetemi vb-ezüstérmes Sleisz Gabriella is.

Tösi az U18-asok között egészen a döntőig menetelt, kötöttfogású elemekkel dolgozva sorra győzte le ellenfeleit, a fináléban azonban a szigetszentmiklósi Zsivnovszkyval már nem tudott mit kezdeni, így kénytelen volt beérni az előkelő ezüstéremmel. Büszkeségünk tehát egy arany- és két ezüstéremmel zárta a bajnoki sorozatot, amivel toronymagasan megnyerte a súlycsoport rangsorversenyét.

Gabi a felnőttek között újfent második lett, hiszen az esztergomi Németh Anna legyőzését követően kikapott az Eb-második újpesti Németh Zsanettől. Rutinos versenyzőnk tehát három ezüstéremmel a rangsorversenyben is másodikként zárta az országos bajnoki sorozatot.

RTG 3578

Megjelent: 250 alkalommal