Csapatbajnoki győzelemmel zártuk a 2019-es évet

2019.12.09. – Dupla csapatbajnokságot tartották az év utolsó birkózóhétvégéjén Pécsett. Szombaton a diákok, vasárnap pedig a serdülők csaptak össze a szabadfogású csapatbajnoki címekért. Szakosztályunk a fiatalabbik korosztályban aranyérmet szerzett!

December első teljes hétvégéjén a pécsi egyetemi sportcsarnok három szőnyege adott otthont az év utolsó két versenyének. Szakosztályunk a november végi területi csapatbajnoki címek megszerzésével diák és serdülőkorosztályban is kiemeltként kvalifikálta magát az országos döntőre.

Az ifjabbak szombaton lehengerlő teljesítményt nyújtottak. A csoportban a házigazda PEAC-ot 40-10-re, a középdöntőben a Pénzügyőrt 37-14-re, a Monort pedig 43-7-re múlták felül fiatal tehetségeink, ezzel magabiztosan jutottak a Kiskunfélegyháza elleni döntőbe.Az aranyéremért folytatott csata sem hozott szoros mérkőzéseket, a mieink szinte mindegyik súlycsoportban diadalmaskodni tudtak, végül 40-9 arányú győzelmet arattak. Megérdemelten szólhatott a „bajnokcsapat, bajnokcsapat, bajnokcsapat” rigmus a gyerekek szájából.

Bajnokcsapatunk tagjai: Bagoly Boldizsár, Vinklárik Dominik, Horváth Botond, Sánta Levente, Segyó Marcell, Antaly Sándor, Kertész Dominik, Kmeth Zalán, Farkas Zsombor, Jász Bálint, Olasz Bende, Kovács Barnabás, Szalai Balázs, Budai András, Fábián Barna, Vincze Benedek, Kis Mátyás.

A vasárnapi csapatverseny már kevésbé alakult ilyen jól a serdülők számára. Idősebb gárdánk igencsak belehúzott a sorsolásnál és rögtön az egyik legnagyobb riválissal, az Esztergommal csapott össze a csoportban. A felek szinte végig  fej-fej mellett haladtak a mérkőzések során, végül azonban 2 ponttal az Esztergom bizonyult jobbnak, így csapatunk mondhatni már hiába győzte le a csoportban a Kertvárost, kénytelen volt beérni a nyolcadik helyezéssel.

79367025 461246557917658 2303460586559635456 n

Serdülő csapatunk tagjai: László Mózes, Felkai Bendegúz, Garamvölgyi Róbert, Kosovics Márton, Máltsik Zsombor, Olhovszkij Eduárd, Simon Bence, Mányik Dávid, Szalai Márk, Kovács Olivér, Takács Zsolt, Kosovics Ádám, Kovács Bence, Zwick István, Bazsó Adolf.

Megjelent: 294 alkalommal