Fantasztikus hétvégét zártak birkózóink

2019.11.25. – Szombaton diákolimpián és egy nemzetközi versenyen, míg vasárnap két csapatbajnokságon is remekeltek szakosztályunk fiataljai. A hétvége mérlege: 3 arany-, 2 ezüst- és 2 bronzérem, valamint két csapatbajnoki győzelem!

Történelmi sikert aratott november végén szakosztályunk, hiszen utánpótlás korosztályban a női és a férfi kötöttfogású csapatbajnokságot is megnyerte aktuális csapatával.

A fiatal hölgyek Kaposváron birkóztak, 12 egyesület csapata közül bizonyultak a legjobbnak. A mieink a döntőben ráadásul a több válogatott versenyzőt is felvonultató, egyik legnagyobb rivális Csepeli BC-t is legyőzték, miután többek között tehetséges versenyzőnk, Kellner Laura remek birkózással múlta felül a serdülő Európa-bajnoki bronzérmes, többszörös országos bajnok Födi Ildikót.

Női bajnokcsapatunk tagjai:
László Nikolett, Hörcsöki Kamilla, Matyi Vivien, Kellner Laura, Kádár Luca, Kiss Viktória, Lázár Réka, Újfalvi Lili.

Vasárnap nem csak a hölgyek birkóztak kiemelkedően, hanem ugyanennek a korcsoportnak a férfi csapata is. Ők a Budapesti Honvéd kosárlabdacsarnokába mentek harcba a bajnoki címért.

A mieinket kiemeltként sorsolták a versenyt megelőzően, hiszen címvédőként jegyezték őket. Ennek eredményeképpen a tizenhárom csapatos tábla felső részére kerültek, ahol a Túrkevei VSE alakulatával nézhettek farkasszemet.

Birkózóinknak ez amolyan bemelegítő mérkőzésnek számított, hiszen mindannyian könnyedén nyertek, összesítésben 41-0-val jutottak tovább az elődöntőbe.

Ott a valamivel komolyabb erőt képviselő Esztergomi BSE legénysége érkezett ellenfélnek, versenyzőinket azonban ők sem tudták megállítani, ismét egy magabiztos csapatsikert tudhatott maga mögött együttesünk és már készülhetett is a döntőre.

A fináléba végül a másik ágról rögös úton, de többek között a házigazda Budapesti Honvédot is legyőző dorogiak jutottak be. Szakosztályunk kiválóan kezdte a csapattalálkozót, volt, hogy tíz ponttal is megléptek a Komárom-Esztergom megyeiekkel szemben.

A vége azonban izgalmas lett, az „ex-bányászok” néhány nagyobb súlycsoportban diadalmaskodni tudtak, így gyakorlatilag az utolsó, +110 kilogrammos mérkőzésen dőlt el a bajnoki cím sorsa.

Csapatunk tudta, hogy Mohl Richárdnak nem szabad tussal kikapnia, hiszen akkor oda a bajnoki arany. Azonban Ricsi nem hogy kikapott, szenzációs válldobással eldobta, végül 4-1-re legyőzte dorogi riválisát a mindent eldöntő csatában, így szakosztályunk megvédte csapatbajnoki címét az utánpótlás korosztályban.

Férfi bajnokcsapatunk tagjai:
Ábele Péter, Vaskó Krisztián, Németh Milán, Petenykó Viktor, Rékasi Sándor, Deák Zoltán, Domokos Roland, Petenykó András, Horváth Gyula, Tösmagi Attila, Kádár Péter, Laky Levente, Kekenj Norbert, Varga Raul, Szilágyi Erik, Mohl Richárd.

A csapatsikerek mellett egyéniben is kitettek magukért sportolóink. A diák II-es korosztály az országos szabadfogású diákolimpiai döntőn szálltak harcba az érmekért. Csapatunkból végül négyen is döntőbe kerültek, közülük az aranyérmet Antaly Sándor és Kertész Dominik tudták kiérdemelni birkózásukkal.

Kiskunfélegyházai eredményeink:
26 kg: 2. Bagoly Boldizsár
32 kg: 2. Sánta Levente
50 kg: 1. Antaly Sándor
54 kg: 1. Kertész Dominik
Kiesett: Borsos Dániel (32 kg), Borsos Máté (32 kg), Horváth Botond (32 kg), Kalina Balázs (42 kg), Balogh Bence (58 kg), Soltész Patrik (63 kg).

Serdülőkorú versenyzőink a Kárpátalján, Beregszászban csillogtathatták meg tudásukat. A „Sport határok nélkül” elnevezésű nemzetközi versenyen több, mint 600 birkózópalánta mérlegelt. Csapatunkból a 62 kilogrammos Kovács Olivér a népes mezőnyben sem talált legyőzőre, szép birkózással megnyerte súlycsoportja versenyét. Ugyancsak dobogóra állhatott a 38 kilóban Olasz Bende, míg az 57 kilóban Takács Zsolt, mindketten az előkelő harmadik helyen zárták a viadalt. 

Beregszászi eredményeink:
38 kg: 3. Olasz Bende
57 kg: 3. Takács Zsolt
62 kg: 1. Kovács Olivér
Kiesett: Jász Bálint (38 kg), Felkai Bendegúz (48 kg).

TOVÁBBI KÉPEK A VERSENYEKRŐL:

Megjelent: 627 alkalommal