Extraligán, nemzetközi és emlékversenyen jártunk

2019.11.19. – Három viadalon képviseltette magát szakosztályunk november közepén. A felnőttek Monoron, az extraliga csapatbajnokság visszavágóján birkóztak, a kadetok a kárpátaljai Munkácson küzdöttek, míg ifjú birkózópalántáink Kecskeméten próbálták ki magukat. A hétvége mérlege: 5 arany-, 9 ezüst- és 6 bronzérem!

Áprilisban az odavágót a Budapesti Honvéd, novemberben a visszavágót pedig a Monori SE rendezte meg az extraliga csapatbajnokságban. Szakosztályunk felnőtt csapata a második helyről várhatta a küzdelmek második fordulóját, ahol a cél az ezüstérem bebiztosítása volt.

Versenyzőink ennek megfelelően léptek szőnyegre a városi sportcsarnokban, és bár a Honvédot ismét kikaptak, a Cegléd, az Újpest és a tavalyi bajnok Pénzügyőr birkózóit rendre legyőzték, így meglett a második helyezés.

Ezüstérmes csapatunk tagjai:
Horváth Gyula, Tösmagi Attila, Németh Milán, Balázs Barna, Losonczi Dávid, Mester Milán, Szilágyi Erik, Szőke Alex, Varga Raul, Halidov Gamzatgadzsi, Asarin Roman, Tóth Bendegúz, Fék Szabolcs, Kéri Zoltán, Losonczi Ottó, Majoros Ármin Mózes, Mertse Ádám.

Az ifik Kliment László irányításával egy nagyon rangos, számos országot felvonultató nemzetközi versenyen voltak érdekeltek a határon túl. A munkácsi viadalon négy versenyzőnk közül végül a legnagyobb, Bazsó Adolf örülhetett, miután aranyérmet szerzett a 110 kilogrammosok versenyében.

A 65 kilóban Petenykó András is döntőbe került, ott azonban legyőzőre talált, így kénytelen volt beérni az előkelő második helyezéssel.

Munkácson elért eredményeink:
65 kg: 2. Petenykó András
80 kg: 5. Kekenj Norbert
110 kg: 1. Bazsó Adolf
Kiesett: Takács Zsolt (60 kg).

A legfiatalabbak három korosztályban, a 2019. évi Balla József Emlékversenyen szálltak harcba. Szakosztályunk ezen a viadalon is magasan a legtöbb versenyzőt indította, huszonhét birkózópalántánk mérlegelt Kecskeméten.

Népes csapatunkból szinte mindenki éremért birkózhatott, ráadásul a legtöbben a dobogóra is felállhattak. Végül 4 aranyat, 8 ezüstöt és 6 bronzot zsebeltek be tehetségeink, ami a csapatpontverseny első helyezését eredményezte csapatunk számára.

Kecskeméten elért eredményeink:
26 kg: 1. Kurdi Dániel
26 kg: 2. Koch Máté
26 kg: 3. Horváth Lóránt
29 kg: 2. Kalina Ádám
32 kg: 3. Erszény Csanád
32 kg: 5. Bak Krisztián
38 kg: 3. Kovács Márton
+ 46 kg: 2. Kovács György

29 kg: 1. Zhytovoz Maria
29 kg: 2. Viklárik Dominik
32 kg: 3. Sánta Levente
35 kg: 3. Horváth Botond
38 kg: 3. Zalányi Botond
42 kg: 2. Kalina Balázs
42 kg: 5. Segyó Marcell
54 kg: 1. Szabó Borisz
58 kg: 2. Balogh Bence
63 kg: 4. Soltész Patrik

35 kg: 1. Zhytovoz Petro
38 kg: 2. Jász Bálint
63 kg: 2. Budai András
63 kg: 5. Vincze Benedek
Kiesett: Váradi Schüszler Alexnader (29 kg), Gerhauser Vilmos (32 kg), Kiss Bulcsú (32 kg), Botos Gergely (32 kg), Borsos Máté (32 kg).


TOVÁBBI KÉPEK A VERSENYEKRŐL:

Megjelent: 507 alkalommal