Takács Zsolt bronzérmes a serdülő Európa-bajnokságon

2019.07.01. – Szenzációs teljesítmény! Takács Zsolt is dobogóra állhatott a krakkói serdülő Európa-bajnokságon!

Az elmúlt héten a lengyelországi Krakkóban megrendezett serdülő Európa-bajnokságon szakosztályunk négy versenyző révén volt érdekelt.

A versenyt indító szabadfogású szakágban az 52 kilogrammos Mányik Dávid egy-egy győztes és vesztes mérkőzés után búcsúzni volt kénytelen a versenytől, hiszen legyőzője nem került be a döntőbe.

A hölgyeknél a 42 kilogrammos László Nikolett egy elveszített selejtezőt követően bízott a vigaszágban, riválisa azonban a fináléig már nem jutott el, ami Niki versenyének a végét jelentette.

Sajnos a kötöttfogású 57 kilogrammos Kovács Olivér is hasonló cipőben járt, mint Dávid és Niki. Igaz, Olivér első mérkőzését még megtudta nyerni, a másodikon már vereséget szenvedett, és mivel legyőzőjét is megverték, így Kovács is kiesett a versenyből.

Jött azonban Takács Zsolt a kötöttfogású 52 kilogrammosok között, aki három mérkőzést is megnyerve egészen az elődöntőig jutott. Az igencsak népes, 33 fős mezőnyben Taki előbb lengyel, majd moldovai riválisát verte meg technikai tusos fölénnyel, míg a negyeddöntőben sérülés miatt nem tudott kiállni ellene orosz vetélytársa.

Az elődöntőben sajnos egy hajszállal, de a török Yilmaz 5-4-re jobbnak bizonyult büszkeségünknél, aki azonban így a bronzéremért küzdhetett Lengyelországban.

Zsoltinak sikerült a bronzcsatára megújulnia, óriási csatában 9-8-ra le is tudta győzni az ukrán Prituljakot, így megszerezte eddigi pályafutása első (bronz)érmét világversenyről.

Szép volt, Zsolti!
Büszkék vagyunk rád!

Megjelent: 277 alkalommal