Utánpótlás-válogatott versenyzőinket köszöntöttük

2019.06.28.– Szakosztályunk a júniusi világversenyeken érdekelt válogatott birkózóinkat köszöntötte a Kruj Iván Sportcsarnok birkózótermében.

 

Idén júniusban a spanyolországi Pontevedrában került megrendezésre a junior, az olaszországi Faenzában pedig a kadet korosztály Európa-bajnoksága. A két eseményre szakosztályunkból 11 birkózó vívta ki a részvételt az év eleji rangsorversenyek, valamint a felkészítő nemzetközi viadalok során. Ennek apropójából június végén Juhász Lajosné, Pesterzsébet Sportért Felelős Alpolgármestere és Losonczi Ottó, szakosztályunk elnöke köszöntötte büszkeségeinket.

Kadet korcsoportban a hölgyek között Matyi Vivien, szabadfogásban Laky Levente, kötöttfogásban pedig Takács Zsolt, Németh Milán, Tösmagi Attila, Horváth Gyula és Bazsó Adolf ölthette magára a magyar címeres mezt. Közülük a legeredményesebben a még serdülőkorú Bazsó Adolf szerepelt, akinek ez volt élete első világversenye és ennek ellenére rögtön a kötöttfogásúak 110 kg-os súlycsoportjában az előkelő 5. helyen sikerült végeznie.

Juniorkorcsoportban négy versenyzőnk képviselte szakosztályunk és Magyarország színeit. Ebben a korosztályban az ESMTK magasan kiemelkedett a magyar mezőnyből, hiszen bár szabadfogás 79 kg-ban Mester Milán nem ért el pontszerző helyezést az Európa-bajnokságon, Halidov Gamzatgadzsi 61 kg-ban a dobogó harmadik fokára állhatott, míg kötöttfogásban Szőke Alex megszerezte pályafutása harmadik aranyérmét világversenyről, ő a 97 kilogrammosok között állhatott fel a dobogó legmagasabb fokára, míg Losonczi Dávid a 87 kg-os súlycsoportban egészen a döntőig menetelt, ahol orosz riválisa megállította, és ezüstérmet sikerült szereznie.

Szakosztályunk elnöke, Losonczi Ottó megköszönte a birkózóknak, edzőknek és természetesen a szülőknek is az egész éves kitartó munkát, Juhász Lajosné alpolgármester asszony pedig elismerő oklevélben részesítette Bazsó Adolfot, Halidov Gamzatgadzsit, Losonczi Dávidot és Szőke Alexet az Európa-bajnokságokon nyújtott teljesítményükért. 

A munka természetesen folytatódik, hiszen birkózóink már elkezdték a felkészülést a nyáron megrendezésre kerülő korosztályos világbajnokságokra.

Gratulálunk és további sok sikert kívánunk!
Hajrá, ESMTK!

Megjelent: 477 alkalommal