Öt verseny jutott a márciusi hosszú hétvégére

2019.03.18. - Egy hazai és négy nemzetközi viadalon volt érdekelt szakosztályunk a március 15-17 közötti hosszú hétvégén. A hétvége mérlege: 3 arany-, 4 ezüst- és 4 bronzérem!

Legfiatalabb sportolóink Egerben, a Kemény Ferenc Sportcsarnok három szőnyegén küzdöttek a diák II-es országos bajnoki címekért.

A március eleji, Budapest-bajnokságról összesen tizenegy birkózópalánták jutott be a Heves megyei országos döntőbe, közülük végül hatan is éremért birkózhattak a közel 200 birkózót felvonultató viadalon.

A legkiemelkedőbb teljesítményt egyértelműen az 54 kilogrammos Kertész Dominik nyújtotta, aki táti, bárándi, kőbányai és tatabányai ellenfeleit is egyaránt magabiztos birkózással győzte le Egerben, így megérdemelten állhatott fel a 13 fős súlycsoport dobogójának tetejére.

Ugyancsak szépen teljesített, ám ezúttal kénytelen volt beérni az ezüstéremmel a 29 kilogrammos Kerecsanin Mátyás és a 46 kilogrammos Antaly Sándor, valamint bronzéremmel az 50 kilogrammos Kmeth Zalán és az 54 kilogrammos Soltész Patrik.

A kiváló egyéni eredményeknek köszönhetően csapatunk holtversenyben az Egerrel megnyerte volna a csapatversenyt, ám a házigazdának két országos bajnoka született, így a szabályok értelmében szakosztályunk végzett a második helyen.

Diák II-es eredményeink:
29 kg: 2. Kerecsanin Mátyás
38 kg: 5. Kalina Balázs
46 kg: 2. Antaly Sándor
50 kg: 3. Kmeth Zalán
54 kg: 1. Kertész Dominik
54 kg: 3. Soltész Patrik
Kiesett: Vinklárik Dominik, Borsos Dániel, Sánta Levente, Segyó Marcell, Balogh Bence.


A Szatmári Zsolt vezette magyar serdülő szabadfogású válogatott tagjaként utazhatott ki Bulgáriában tehetséges birkózónk, Mányik Dávid.

Versenyzőnk a közel húsz nemzetet felvonultató viadalon az 52 kilogrammosok között próbált szerencsét és végül az előkelő harmadik helyen végzett.

Serdülő eredményünk:
52 kg: 3. Mányik Dávid


Eközben a kadet és junior kötöttfogású válogatott pedig Csehországban, a Chomutov Grand Prixen jeleskedett, köztük szakosztályunk sportolói is.

Az ifik között hat versenyző révén voltunk érdekeltek. Kliment László és Repka Attila válogatott edzők irányítása alatt végül a 65 kilogrammos Eb-bronzérmes Tösmagi Attila állhatott fel a dobogó legmagasabb fokára.

Tösi a nemzetközi verseny során hét (!!!) mérkőzésen is magabiztos birkózást bemutatva diadalmaskodott, megérdemelten vihette haza az első helyezettnek járó díjat.

Ugyancsak döntőt birkózhatott, ám sajnos ott alul maradt a 110 kilogrammos Mohl Richárd is. Ricsit a küzdelmek során még az sem tudta kibillenteni, hogy megsérült az ujja, remek teljesítményt nyújtott Csehországban.

Kadet eredményeink:
65 kg: 1. Tösmagi Attila
110 kg: 2. Mohl Richárd
Kiesett: Takács Zsolt, Németh Milán, Domokos Roland, Kekenj Norbert.


A juniorok között is egy-egy arany- és ezüstérem jutott a mieinknek. Losonczi Dávid a 87 kilogrammosok között lett második helyezett, míg Szőke Alex a 97 kilogrammosok között győzött le mindenkit.

Junior kötöttfogású eredményeink:
87 kg: 2. Losonczi Dávid
97 kg: 1. Szőke Alex


Tóth Gábor válogatott edző vezénylésével három főből álló junior szabadfogású csapat utazott Lettországban.

A résztvevők között szerepelt a 79 kilogrammos Mester Milán is. Versenyzőnk tizennégy nemzet birkózóival mérhette össze tudását Rigában, végül bronzérmes lett súlycsoportjában.

Junior szabadfogású eredményünk:
79 kg: 3. Mester Milán


A felnőtt kötöttfogású válogatott sem lazsált a hosszú hétvégén. Az olimpiai, világ- és Európa-bajnoki érmes Módos Péter irányításával két versenyzőnk is ott lehetett a 2019. évi Thor Mastersen, Dániában.

A 67 kilogrammosok között versenyző U23-as Eb-ezüstérmes, vb-bronzérmes Losonczi Ottó ötből négy mérkőzést is megnyert, legyőzte többek között azt az ukrán Kudrinecet, aki korábban döntőzni tudott a győri Magyar Nagydíjon.

A négy győzelem ellenére sajnos körbeverés alakult ki a csoportban, és a szabályok értelmében Ottót az ötödik helyre sorolták.

A 130 kilogrammos Majoros Ármin Mózesnek is jutott mérkőzés bőven a Skandináv országban. Izomkolosszusunk litván és lengyel ellenfelét legyőzte, a későbbi aranyérmes ukránnal, valamint egy finnel azonban már nem bírt, végül hatodik lett.

Felnőtt eredményeink:
67 kg: 5. Losonczi Ottó
130 kg: 6. Majoros Ármin Mózes


TOVÁBBI KÉPEK A VERSENYEKRŐL!

 

Megjelent: 485 alkalommal