Egy újabb sikeres edzőtáboron vagyunk túl!

Hagyományainkhoz híven idén is Kiskunlacházán tartottuk meg Szakosztályunk 2 hetes bentlakásos edzőtáborát. A táborban közel 100 birkózó vett részt, valamint ukrán sportolók is segítették felkészülésünket az őszi szezonra.

Az edzői stáb és jómagam óriási kihívás előtt álltunk, hiszen ekkora létszámmal és ennyi kicsivel még soha nem vágtunk neki egy tábornak. A tábor 2018. július 29-én kezdődött, a tábor elején lehetett látni a gyerekeken a közel 1 hónapos pihenőt.

A tábornak megadta az alaphangulatát, hogy kadet Európa – és Világbajnok birkózónk, Szőke Alex újabb nemzetközi érmet zsebelt be világversenyről, ugyanis második helyen végzett a Junior Európa-bajnokságon. Ez első éves juniorként hatalmas teljesítmény volt a részéről, ezért hazaérkezésekor a tábor teljes létszámával vártuk őt a repülőtéren, hogy a szokásainkhoz híven együtt ünnepelhessünk Alexal.

Az edzőtábor felépítése megegyezett a tavalyi menetrenddel. A gyerekek, hogy érezzék a törődésemet, én is végigfutottam a távokat, valamint minden nap a 3 km-es reggeli futást is. Sok gyereket motivált ez, hiszen úgy voltak vele, nehogy Ottóbá túl az ötvenen lefusson minket.

5-1-es edzésbeosztással csináltuk a tábort, ami azt jelenti, hogy 5 edzést 1 pihenő követett. Ez egy elég feszes és kemény tempó volt, hiszen minden nap reggeli tornával, bemelegítéssel, majd 3 km futással, erősítéssel és nyújtással kezdődött. Emellé jöttek még a délelőtti és a délutáni edzések.

Természetesen a kemény munka mellett jól jön néha a bolondozás és a játék is, hogy elviselhetőbb legyen a napi munka. A kiskunlacházai edzőtábor közel 50 féle sport használatára alkalmas, ennek megfelelően jetskyztünk, húztam a gyerekeket jet bobon, kvadoztunk, gokartoztunk, teniszeztünk és vízilabdáztunk is többek között.

Természetesen a műsoros estek sem maradhattak ki a programból, esténként a gyerekek színvonalas produkciókat adtak elő a többiek előtt, valamint jómagam is megcsillantottam ének és gitártudásomat. Az esti programokról készült videók megtalálhatóak Szakosztályunk zárt facebook oldalán. Egyúttal megkérem a kedves szülőket és birkózókat, hogy ezeket a videókat ne osszák meg, maradjanak a zárt csoportunkban.

A pénteki estét a felhőtlen szórakozásra áldoztuk, hiszen a táborba az a Pápai Joci lépett fel a gyerekek előtt, aki 2017-ben 8. helyen végzett az Eurovíziós Dalfesztiválon.

Gondoskodtunk arról is, hogy a gyerekek az edzőtábor folyamán megkapják az edzőtábor előtt sportorvosunk által összeállított, megfelelő táplálék kiegészítőket és vitaminokat. A nagy meleg miatt egyetlen edzést sem hagytunk ki.

Köszönöm azoknak az anyukáknak és apukáknak a munkáját, akik arra áldozták szabadságukat, hogy a táborozó gyerekekről gondoskodjanak.

Az edzőtáborra nagyon készültem és szerencsére olyanra sikerült, mint amilyet elterveztem és megálmodtam. Külön örömteli dolog, hogy sérülésmentesen és egészségesen adtuk vissza a gyerekeket a szülőknek.

KÖSZÖNÖM MINDENKINEK, AKI BÁRMIT IS TETT AZÉRT, HOGY EZ A TÁBOR ILYEN SIKERES LEGYEN.

 

A TÁBOR GALÉRIÁJA MEGTALÁLHATÓ FACEBOOK OLDALUNKON

 

 

Megjelent: 362 alkalommal