Szőke Alex az Év Sportolója, Julian Xique Gonzeles az Év Edzője

2018.05.14. - Harmadik alkalommal részesítette kitüntető címekben és jutalmakban kerületünk sportéletének kiválóságait Pesterzsébet Önkormányzata a Magyar Sport Napja alkalmából május 14-én.

Szőke Alex az ESMTK Birkózó Szakosztály újraalakulása óta a szakosztály sportolója. 2016-ban kadet világbajnoki aranyérmet nyert. Tavaly számos nemzetközi versenyen vett részt, Törökországban, Grúziában, Horvátországban és Szerbiában is a dobogó legfelső fokára állhatott. A 2017-es év legkimagaslóbb eredménye a szarajevói Európa-bajnokságon szerzett aranyérme volt. A magyar férfi kadet birkózásban 25 éve nem volt arra példa, hogy valaki 1 éven belül Európa- és világbajnokságot is nyerjen.

 

A bizottság „Az év edzője” kitüntető címet 2018-ban Julian Xique Gonzelesnek, az ESMTK Birkózó Szakosztály edzőjének adományozta. Hulio – ahogy a gyerekek hívják – 1966-ban Trinidadban, Kubában született. Hatévesen kezdett el birkózni szülővárosában. 2010 óta tagja az ESMTK Birkózó Szakosztály edzői gárdájának, ahol elsősorban a gyermek korosztállyal foglalkozik. Kezei alól már több mint harminc magyar bajnok, valamint számtalan diákolimpiai és Budapest bajnok sportoló került ki.

Megjelent: 226 alkalommal