Az ország három különböző pontján versenyeztünk

2018.03.05. - Szombaton Tatabányán a diák I-esek, Sárospatakon a kadetok, míg vasárnap Pécsett az U23-asok küzdöttek a jobbnál jobb eredményekért. Szakosztályunk hétvégi mérlege: 3 arany-, 4 ezüst- és 5 bronzérem!

A hazai versenyeket tekintve március első hétvégéje biztosan a legforgalmasabb hétvégék közé kerül majd 2018-ban, márcsak azért is, mert három fontos megmérettetés az ország három egymástól igencsak távol lévő pontjában került lebonyolításra. Természetesen a kilométerek szakosztályunkat nem akadályozták meg abban, hogy újabb érmeket, bajnoki címeket szerezzen.

 

A fiatalok Tatabányán, a diák I-es kötöttfogású országos bajnokságon próbáltak szerencsét, ahova a februári, területi bajnokságokon szereztek részvételi jogot. Csapatunkból többen kiemelkedően teljesítettek, négy döntőben is volt erzsébeti érdekeltség. Aranyat végül a 46 kilóban Kovács Olivér tudott szerezni, miután a fináléban fradista riválisát pillanatok alatt két vállra fektette. A további három ezüst- és két bronzéremnek köszönhetően szakosztályunk a csapatpontverseny előkelő második helyén zárta a tatabányai megmérettetést.

 

Diák I-es eredményeink:

29 kg: 2. Jász Bálint

32 kg: 2. Farkas Zsombor

38 kg: 3. Kovács Barnabás

46 kg: 1. Kovács Olivér

58 kg: 2. Kovács Bence

63 kg: 3. Nagy Gergely

Kiesett: Olasz Bende (35 kg), Szalai Balázs (38 kg).

 

Eközben a kadetoknál sem állt meg az élet. Több száz kilométerrel arrébb, az észak-magyarországi Sárospatakon az idei esztendő második kadet szabadfogású és női minősítési versenyét, azaz válogatóját bonyolították le. A mieink közül a hölgyeknél Matyi Vivien ismét megnyerte súlycsoportjának versenyét, valamint egy ezüst- és két bronzérem és két darab negyedik helyezés is jutott birkózóinknak. A lányok viadalán szerzett egy-egy arany- és ezüstéremnek köszönhetően a csapatpontversenyben harmadik helyezett lett Pesterzsébet.

 

Kadet női eredményeink:

43 kg: 2. Hörcsöki Kamilla

46 kg: 1. Matyi Vivien

Kiesett: Kellner Laura (61 kg).

 

Kadet szabadfogású eredményeink:

45 kg: 4. Ábele Péter

65 kg: 3. Deák Zoltán

92 kg: 3. Szilágyi Erik

92 kg: 4. Mohl Richárd

Kiesett: Vaszilcun Oleg (55 kg), Kádár Péter (80 kg).

 

Vasárnap Baranya megyében, Pécsett voltunk érdekeltek a 2018. évi U23-as szabadfogású és női országos bajnokságon. Férfi birkózóink közül az Eb-ezüstérmes Tóth Bendegúztól számítani lehetett a jó szereplésre, és nem is okozott csalódást. A 92 kilogrammosok között különösebb erőfeszítés nélkül, a döntőt 10-0-ra megnyerve szerzett újabb bajnoki címet.

 

U23-as szabadfogású eredményeink:

79 kg: 3. Mester Milán

92 kg: 1. Tóth Bendegúz

Kiesett: Lakatos Attila (74 kg).


 

TOVÁBBI KÉPEK A VERSENYEKRŐL

Megjelent: 484 alkalommal