Kaposváron, Iránban és Dániában is versenyeztünk

2018.02.12. - Ismét egy mozgalmas hétvégét tudhat maga mögött szakosztályunk. Junior szabadfogású versenyzőink Kaposváron, minősítési versenyen vettek részt, míg a válogatott színeiben Iránban és Dániában is jelen voltunk. A hétvége mérlege: 1 arany- és 2 ezüstérem!

Múlt csütörtökön és pénteken zajlott a 38. felnőtt szabadfogású Tahti-kupa Iránban. A szakág egyik legerősebb nemzetközi versenyén Magyarország is képviseltete magát, méghozzá egy ESMTK-s versenyzővel is, Asarin Romannal. Versenyzőnk a 65 kilogrammosok között próbált szerencsét, azonban egy vereséget követően kénytelen volt búcsúzni a viadaltól.

 

 

Ugyancsak nemzetközi viadalon léphetett szőnyegre Takács Zsolt. A serdülő kötöttfogású válogatott Dániában, a 2018. évi Aarhus Openen mérhette össze tudását közel húsz ország birkózóival. Zsolti a 44 kilogrammosok között négy mérkőzést birkózott, amiből hármat meg is nyert. Dán, belga és svéd riválisait technikai tussal múlta felül, míg az aranyérmes svédtől szoros csatában, 3-0-ra kapott ki, ezzel az előkelő második helyen zárta a versenyt.

 

A nemzetközi mellett hazai porondon is teljesíteniük kellett sportolóinknak, hiszen ezen a hétvégén Kaposvár a junior szabadfogású és női minősítési versenynek adott otthont. Szakosztályunk a fiúk között három versenyzővel állt rajthoz, közülük mind a hárman éremért birkózhattak.

 

 
 

 

 A 79 kilogrammosok között Mester Milán remekül teljesített, ellenfeleinek szinte esélyt sem adott, magabiztos birkózással nyerte meg az aranyérmet. Az első helyezéshez a 125 kilogrammos Orosz Tibor is közel állt, a fináléban azonban dorogi riválisa pontozással jobbank bizonyult nála, ezzel Tibi ezüstéremes lett a nehézsúlyúak között. A verseny harmadik erzsébeti birkózója, Balázs Barna óriásit küzdött a dobogó harmadik fokáért, végül az utolsó másodpercben dőlt el, hogy végül “csak” ötödikként zárt a legkisebbek között.

Megjelent: 416 alkalommal